Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رویداد «بحران نیروی انسانی در ایران» که توسط ایران‌تلنت برگزار شد، کارشناسان به بررسی مشکلات و موانع جذب نیروی انسانی از دانشگاه‌ها پرداختند و ضمن بررسی نقاط ضعف دانشجویان در ورود به بازار کار، راهکارهایی را در این زمینه ارائه کردند.

در این رویداد نمایندگانی از مراکز مهم آموزشی کشور چون دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه فردوسی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. حضور داشتتند و در میان جمعی از اعضای اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، همچنین مدیران شرکت‌ها و کارخانه‌های معتبری همچون ایرانسل، دیجی‌کالا، علی بابا، کاله، بهروز، همراه اول، آپ، اسنپ، کافه بازار، های‌وب، گلرنگ، سن‌ایچ و ...  به بحث و تبادل نظر درباره «بحران نیروی انسانی در ایران» پرداختند. گزارش کامل این رویداد را می‌توانید در بلاگ تلنت کوچ بخوانید.

شروع آموزش مهارت‌های نرم در دانشکده فنی دانشگاه تهران

بسیاری از افراد و مسئولان در جامعه، معتقدند دانشگاه باید بتواند، هر آنچه برای ورود به بازار کار نیاز است را به دانشجو بیاموزد اما تغییر سیستم آموزشی دانشگاه‌ها امری نیست که به سرعت اتفاق بیفتد.

 محمدصادق شفیعی، مدیر مرکز نوآوری کارولوکس دانشکده فنی دانشگاه تهران و نماینده دفتر انتقال تکنولوژی دانشگاه تهران، در این رویداد با بیان اینکه از اولین کارهای ما شکل دادن دفتر انتقال تکنولوژی در دانشگاه بود، گفت: «یکی از تغییرات این بود که درس کارگاه عمومی‌ رشته مهندسی برق را به درس آموزش مهارت‌های ارتباطی، تبدیل کردیم تا دانشجویان در مورد مهارت‌های نرم آموزش ببینند. در کلاس‌های درسی مدرسانی از صنایع مرتبط آوردیم تا دانشجویان با بخش‌های مختلف صنایع آشنا شوند. ما بردی به نام international industrial advisor، شکل دادیم که مدیران و مسئولان در صنایع مختلف از ایران و خارج از ایران در آن حضور دارند. در این برد استراتژی‌های حرکت را در طول 4 سال گذشته چیدیم و از تجربیات مسئولان و مدیران استفاده کردیم.»

صنعت به دنبال سرعت است و نتیجه می‌خواهد

نماینده دفتر انتقال تکنولوژی دانشگاه تهران  در ادامه با بیان اینکه در شرایطی که مدیریت در دانشگاه‌ها ثبات خاصی ندارد، نیاز به تسهیل‌گرانی در خارج از دانشگاه وجود دارد گفت: «ایران‌تلنت در حوزه استخدام، امور را تسهیل می‌کند. زبان صنعت و دانشگاه کاملا متفاوت است و فضای ارتباط بین آنها تفاوت‌هایی جدی دارد. صنعت به دنبال سرعت است و نتیجه می‌خواهد اما دانشگاه دید بلندمدت و فضای تکنولوژیک دارد. این دو برای ارتباط با یکدیگر به یک مترجم نیاز دارند که باید در خارج از دانشگاه جستجو شود. در کنار این، مجموعه‌هایی مثل مجموعه ما باید تجربیات خود را به دیگر دانشگاه‌ها انتقال دهند و سیستم‌هایی را حتی با همین سیستم اداری که دارند، در دانشگاه‌ها شکل دهند.»

لزوم تهیه فهرستی از مهارت‌های نرم توسط دانشگاه‌ها

آسیه حاتمی مدیر عامل ایران‌تلنت که مدیریت این رویداد را بر عهده داشت از صاحبان صنایع خواست تا انتظاراتشان از دانشگاه را برای بهینه‌سازی وضعیت نیروی کار مطرح کنند.

علی ارض‌پیما که به نمایندگی از شرکت قطعه‌سازی کروز در این رویداد هم‌اندیشی شرکت کرده بود، در این‌باره گفت: «با توجه به وضعیت کنونی جامعه، دانشگاه‌ها می‌توانند برای بهبود وضعیت اشتغال، فهرستی کاربردی از مهارت‌های نرم مورد نیاز شرکت‌ها مانند حل مساله، مدیریت زمان، انتقادپذیری و … را تهیه کنند و آنها را در مدت زمان تحصیل دانشجو به او بیاموزند.»

افزودن مهارت‌های نرم به سیلابس‌ دانشگاه‌ها کار راحتی نیست

مدیر عامل ایران‌تلنت گفت: «افزودن مهارت‌های نرم به سیلابس‌ دانشگاه‌ها کار راحتی نیست. شاید بهتر باشد آموزش این مهارت‌های مهم و اساسی برای انجام کارهای متنوع، از دوران کودکی آغاز شود. بر اساس تجربه ما، وقتی افراد تحت عنوان کارآموز یا در قالب پروژه وارد همکاری تیمی ‌می‌شوند، خود را در محیطی می‌یابند که باید مهارت‌های خود را بهبود دهند. حال سوال اینجاست که اگر دانشگاه برای بهبود مهارت‌ها حاضر به همکاری با شرکت‌ها باشد، آیا کسی حاضر به درگیر کردن دانشجوهای آن دانشگاه در پروژه‌های آن شرکت هست و به آنها در بهبود و ارتقای مهارت‌ها کمک می‌کند؟»

شرکت‌ها باید بخشی از بار آموزش مهارت‌های نرم را به دوش بکشند

فرشته کسرایی، مدیر سابق منابع انسانی در دیجی کالا و علی بابا، از دیگر کارشناسانی بود که در این نشست به اهمیت آموزش‌های نرم پرداخت و درباره چگونگی رفع این ضعف نیروهای انسانی در شرکت دیجی‌کالا گفت: «ما با شرکت در نمایشگاه‌های کار دانشگاه شریف، تهران و علامه رزومه‌های خوبی را به دست آوردیم. افرادی که وارد شرکت می‌شدند از نظر مهارت‌های تخصصی به سرعت رشد می‌کردند اما از نظر مهارت‌های نرم همچنان ضعف‌هایی داشتند.»

وی ادامه داد: «برای حل این مشکل، برنامه‌ای با عنوان نسل بعدی مدیران شرکت راه انداختیم. در این برنامه رزومه‌هایی که در نمایشگاه‌های مختلف کار جمع‌آوری کرده بودیم را مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت 12 نفر وارد این برنامه شدند. افراد حاضر در این برنامه هر سه ماه یک بار در یک دپارتمان از دپارتمان‌های مارکتینگ، محصول، منابع انسانی، عملیات و نرم‌افزار متمرکز می‌شدند. در این گردش، بخش‌های تخصصی را یاد می‌گرفتند و دید جامعی هم نسبت به کل کار پیدا می‌کردند. در این مدت، جلسه‌ای را با مدیران ارشد برای این افراد ترتیب دادیم و آنها منتورهای خودشان را از میان مدیران ارشد انتخاب کردند. یک برنامه مشخص و قدم به قدم در اختیار منتورها قرار دادیم و افراد حاضر در برنامه هفته‌ای یک بار با منتورها جلسه داشتند و در مورد ارزش‌های سازمانی و ارزش‌های خودشان و اینکه چگونه می‌توانند آنها را هم‌راستا کنند، صحبت می‌کردند. شرکت‌کنندگان می‌بایست شغل مورد نظر خود را انتخاب می‌کردند و ویژگی‌ها و شایستگی‌ها و مهارت‌های نرم مورد نیاز آن شغل را فرا می‌گرفتند.

من از ارتباط با دانشگاه‌ها و فارغ‌التحصیلان تجربه فوق‌العاده‌ای داشتم و تجربه کار کردن با کارآموزان بسیار متفاوت بود. آنها بسیار سریع و باهوشند و عاشق تحقیق کردن. اگر روی این افراد سرمایه‌گذاری درستی شود و در شرکت برنامه‌هایی برای بهبود مهارت‌های تخصصی و نرم برای‌شان تعریف شود بسیار خوب عمل می‌کنند.

ایران تلنت فرآیند مهارت‌آموزی دانشجویان را برای دانشگاه‌ها تسهیل می‌کند

ایران تلنت به عنوان بزرگ‌ترین مرجع استخدامی در کشور در سال‌های اخیر و با اوج گرفتن بحران نیروی انسانی، دغدغه اشتغال‌زایی برای تازه فارغ‌التحصیلانی که قصد ورود به بازار کار دارند را داشته است.

در این راستا در سال‌های اخیر با ایجاد سایت تلنت‌کوچ و ارائه سامانه‌های اشتغال و کارآموزی به دانشگاه‌ها، تلاش کرده است رابطه بین دانشگاه و صنعت را آسان کند و زمینه مشارکت دانشگاه و صنعت در آموزش مهارت‌های نرم را فراهم آورد. این مجموعه بر بستر سامانه کارآموزی از شرکت‌ها دعوت می‌کند فرصت‌های کارآموزی اختصاصی را حین تحصیل برای دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی در دانشگاه‌ها ایجاد کنند و فرصت یاد گرفتن مهارت‌های فنی و مهارت‌های نرم در محیط کار را به تازه‌واردان به بازار کار بدهند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه شهید بهشتی شهید بهشتی آموزش مهارت دانشگاه تهران مهارت های نرم نیروی انسانی بازار کار ایران تلنت دانشگاه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۷۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمترین تنش کارگری سال گذشته استان، مربوط به شهرستان کرمان

ایسنا/کرمان معاون سیاسی اجتماعی فرماندار کرمان گفت: کرمان در سال گذشته کمترین تنش کارگری را در بین شهرستان‌های استان داشته و ۱۷ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱به شکایات کارگران رسیدگی شده است.

رضا نصیری امروز هشتم اردیبهشت ماه با اشاره به فعالیت کمیسیون کارگری شهرستان کرمان با تبریک هفته کار و کارگر اظهار کرد: کارگران بعنوان افرادی که در خط مقدم عرصه تولید جهاد می‌کنند، نقش بسزایی در رونق تولید و اقتصاد کشور دارند.

وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تامین معیشت کارگران مهمترین مسئله برای اعضای کمیسیون کارگری شهرستان کرمان است و رصد مطالبات کارگران در برنامه کمیسیون قرار دارد تا هرچه سریعتر به مشکلات این قشر رسیدگی شود.

معاون فرماندار کرمان ضمن تشریح اقدامات سال گذشته گفت: کرمان در سال گذشته کمترین تنش کارگری را در بین شهرستان‌های استان داشته و ۱۷ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱به شکایات کارگران رسیدگی شده است.

وی با اشاره به اینکه تشکیل کمیته بحران، بازرسی از واحدها و رفع تنش در مراکز تولیدی از اقدامات موثری بوده که در سال گذشته به همت اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان صورت گرفته، افزود: یکی از دلایل مهم وقوع تنش در جامعه کارگری، نداشتن اطلاعات لازم از دستورالعمل‌ها و نداشتن آگاهی لازم از حقوق و تکالیف کارگر و کارفرماست که طبیعتا اطلاع رسانی در این زمینه موجب کاهش تنش و اعتراضات می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آزادی بیان آمریکایی
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • جشن فارغ‌التحصیلی به سبک دانشجویان عراقی + فیلم
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • داوید دخیا علی رغم نداشتن تیم همچنان به تمرینات انفرادی خود ادامه می دهد / فیلم
  • این ربات‌انسان‌نمای فوق سریع شما را حیرت‌زده می‌کند
  • (ویدئو) تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!
  • کمترین تنش کارگری سال گذشته استان، مربوط به شهرستان کرمان